sobota 5. února 2011

Druhy den na Phuketu a prejezd do Phang Nga

Druhy den jsem se vydala mistnim autobusem-dodavkou na projizdku ostrovem. Hlavnim cilem byla jedna z plazi. Po ceste jsem se ale zastavila u sochy dvou hrdinek, ktere v 18. stoleti odvratily utok Barmancu. Na mape je to vyznacene, jako ze je to nejaky velky monument, ale ve skutecnosti je to male sousosi uprostred kruhoveho objezdu. Kvuli doprave jsem se ani k nemu nedostala. Tak jsem udelala dve fotky na pamatku a sedla na dalsi dodavku a nechala se dovezt na plaz Kemala.
No, oproti Phi Phi nebo Railay to byla velmi prumerna, docela velka plaz. Kolem dokola rozestavena lehatka, restaurace a maserske stanky.Vic jak tri hodiny jsem se opekala na slunci a pak to zabalila a vratila se zpet do mesta.
Cely den jsme se citila trochu divne a vecer se dostavil cestovaltesky prujem. Uz jsem se pomalu tesila z toho, jak je muj zazivaci system silny. Takovy klistyr jsem jeste nazazila. Behem noci se mi kompletne vyprazdnila vsechna streva a ja jsem ted na endiaronu, ryzi a hektolitrech vody, protoze se rika, ze prujem se ma upit. Takze tu vcerejsi noc jsem vypila asi dva litry a dnes to dam na tri.
Nejvic me na tom stve, ze nemam tolik sily, abych prozkoumavala okoli. Dnes rano jsem se totiz presunula z Phuketu do hormate krajiny Phang Nga a pote, co jsem neuspesne hledala jednu z mistnich jeskyni (mapy tu vazne nemaji doresene), jsem sebou svihla o postel a odpocivala.
Tak doufam, ze zitra bude lip, protoze jsem si zaplatila celodenni vylet na clunu po zatoce Phang Nga a navstevu nekolika skalnatych ostrovu.

Cinsky novy rok

Tak jsem tri hodiny chodila mestem a hledala, kde ta oslava cinskeho noveho roku s draky bude a ono nic. Vsichni byli zalezli doma a asi to slavili v soukromi, nebo v nejakem kulturaku. Takze jsem sla o pulnoci spat.
Proto nikdo z mistnich o nicem nevedel.